Ga naar hoofdinhoud

Situaties waarbij een siliconen-orthese toegepast kan worden;

  • telkens terugkerende likdoorns tussen de tenen kunnen blijvend worden verholpen met behulp van een siliconen-orthese (drukstukje gemaakt van zacht 2 componenten materiaal).
  • In veel gevallen kan ook een terugkerende onsteking aan de knok van de grote teen duurzaam worden verholpen; door een siliconen-toepassing tussen teen 1 en 2 wordt het bot van de grote teen ten opzichte van het middenvoetsbeen rechter gepositioneerd.
  • Mensen met hamertenen ervaren de toepassing van siliconen-orthese als weldadig.
  • Overlast door likdoorns wordt hiermee ook verminderd.

 Adviezen voor het gebruik van een silicone orthese.

De Orthese met 2 handen zonder trekken aan- en afdoen, dit om scheuren te voorkomen. De orthese draagt u het beste in dichte goed passende schoenen.

In het begin de orthese niet continu dragen, u begint met een half uur per dag en dit bouwt u geleidelijk op zodat u na 1 tot 2 weken de orthese de hele dag kan dragen.

De orthese mag geen pijn doen en geen drukplekken, rode plekken of blaartjes veroorzaken. Anders contact opnemen met uw pedicure.

Dagelijks de orthese wassen met water en zeep, niet in de zon laten drogen of op de verwarming. Deppend afdrogen. Na het reinigen bewaren in een bakje met talkpoeder.

De orthese mag alleen overdag worden gedragen.